Accident grav în Bistriţa-Năsăud

15 aprilie, 2009
Vezi si: Trei oameni au murit şi alţi 11 sunt grav răniţi în urma unui accident de circulaţie petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 15 A, între localităţile Herina şi Galaţii Bistriţei, transmite corespondentul NewsIn.

Accidentul s-a petrecut aproape de miezul nopţii. O autobasculantă, condusă de un şofer de 21 de ani, a intrat în plin, într-o curbă, într-un microbuz. În maşină erau muncitorii unei firme din Sărata care ieşiseră din schimbul doi.
În urma impactului, doi oameni au murit pe loc şi 12 au fost grav răniţi. Opt ambulanţe i-au transportat pe răniţi la spital, dar o femeie a murit la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, numărul morţilor ajungând astfel la trei.

Două maşini de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au scos victimele dintre fiarele contorsionate şi mai multe echipaje de poliţie au dirijat traficul în zonă unde circulaţia a fost blocată timp de două ore pe ambele sensuri.
Din primele informaţii se pare că vinovat de producerea accidentului este şoferul autobasculantei. Bărbatul nu consumase însă alcool. În microbuz erau peste 20 de muncitori navetişti, dar cei care au suferit răni uşoare au preferat să nu mai meargă la spital şi, după ce au primit îngrijiri medicale la faţa locului, au plecat spre casele lor.

Din cauza accidentului, circulaţia pe DN 15 A între Bistriţa şi Reghin a fost blocată peste două ore pe ambele sensuri.