Când nu îngropa oameni de vii, călăul de boschetari agăţa fete pe internet

18 ianuarie, 2010

In goana după bani, escrocul Sergiu Băhăiana ajuns să comande asasinate in serie Patru oameni amăraţi, rămaşi la voia sorţii, fără un adăpost şi, cel mai probabil, fără nimeni pe lume, au intrat, în ultimii ani, în afaceri ce aveau să le aducă moartea. Şi nu oricum, ci în...

Vezi si: In goana după bani, escrocul Sergiu Băhăiana ajuns să comande asasinate in serie

Patru oameni amăraţi, rămaşi la voia sorţii, fără un adăpost şi, cel mai probabil, fără nimeni pe lume, au intrat, în ultimii ani, în afaceri ce aveau să le aducă moartea. Şi nu oricum, ci în cele mai crude moduri cu putinţă: îngropaţi de vii ori loviţi fără milă şi aruncaţi în apă. Regizorul acestei pelicule de groază e, spun procurorii care l-au vânat şi l-au înhăţat, un personaj aparte: bucureşteanul Sergiu Băhăian, de 47 de ani. Individul duce în spate o mulţime de escrocherii care i-au atras renumele de "Prinţul cecurilor false". Porecla se dovedeşte a fi însă prea blândă pentru Băhăian, care ar putea fi, mai degrabă, "Călăul de boschetari".

Schema era simplă şi s-a derulat în perioada 2006-2008: oamenii lui Băhăian înfiinţau firme-fantomă, vreo 40 în total, şi pentru asta racolau oameni ai străzii, pe care îi transformau în patroni. În numele societăţilor înfiinţate comandau apoi diferite mărfuri, de la materiale de construcţii, la mare căutare în perioada în care afacerile imobiliare înfloreau, la maşini.

Plăteau, desigur, cu cecuri fără acoperire şi revindeau achiziţiile la preţuri sub cele ale pieţei. Când reprezentanţii firmelor păcălite înţelegeau că nu-şi pot recupera banii, reclamau înşelăciunea la poliţie. Prea târziu însă. Căci escrocii nu erau de găsit. Iar cei care semnau cecurile, aşa-zişii patroni, zăceau, de fapt, la doi metri sub pământ ori în Canalul Dunăre-Marea Neagră, aşa cum avea să iasă la iveală.

Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan. Acestea sunt numele celor patru oameni care ar fi fost ucişi la comanda lui Băhăian. Pe rând, ei au fost cooptaţi în afaceri, numiţi administratori ai diferitelor firme care făceau bani furând.

Amărâţii primeau haine scumpe şi mese la restaurant

De ce a fost nevoie să fie eliminaţi? Procurorii spun că boschetarii deveniţi peste noapte patroni primeau - aceasta era înţelegerea - nişte bani pentru serviciile lor. Sumele erau derizorii. Nu luau nici 0,1 la sută, în timp ce infractorilor le-ar fi intrat în buzunare în jur de 2 milioane de euro.

Mai mult, mafioţii i-au îmbrăcat frumos, i-au învăţat să vorbească, i-au dus la restaurant, le-au explicat în ce constau afacerile. În scurt timp, boschetarii s-au deşteptat. Şi, se pare, au cerut mai mult şi au ameninţat că se duc la poliţie. Aşa că mafioţii le-au închis gura. Definitiv.

Filat în timp ce petrecea în club, cu o puştoaică

Vineri seară, anchetatorii l-au ridicat pe Eduard Mărculescu (24 de ani), fostul şofer al lui Băhăian, devenit “locotenentul” acestuia. În aceeaşi seară, ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT l-au filat pe Băhăian. El petrecea de zor alături de iubita lui, Simona (18 ani) în Clubul Bellagio din Capitală.

La un moment dat, mafiotul şi-a dat seama că ceva nu e în regulă, şi-a luat prietena, au urcat în maşină şi au pornit pe şoseaua Ştefan cel Mare. În apropierea sediului IGP, autoturismul lui Băhăian a fost blocat de maşinile oamenilor legii. Mafiotul a încercat să scape lovind un poliţist. A fost potolit după ce ofiţerii i-au găurit cu gloanţele anvelopele. Simona a fost audiată şi lăsată să plece. Tot vineri, în Bragadiru, Ilfov, era reţinut Adrian Grigoraş, iar Valentin Şlepac era “săltat” la Constanţa.

Va sta la «răcoare» cel puţin 29 de zile

Ideea de a-i asasina pe oamenii străzii pe care el însuşi îi transformase în patroni i-a aparţinut, spun anchetatorii, lui Băhăian. Supărat că cer întruna bani, acesta s-a gândit cum să scape de ei. Cei care ar fi executat ordinul ar fi fost Adrian Grigoraş şi Valentin Şlepac. Atât ultimii doi, cât şi Băhăian şi Mărculescu, mâna lui dreaptă, au fost arestaţi ieri pentru 29 de zile.

Turna beton peste victime

Lucian Cernat ar fi fost prima victimă. În 2006, el ar fi fost îmbătat cu alcool amestecat cu Diazepam şi aruncat de pe podul de la Cernavodă în canalul Dunăre-Marea Neagră. Emilian Leonte ar fi fost ucis în 2008.

L-au lovit în cap şi l-au trimis... după Cernat. Tot acum doi ani, Ionel Ulezu a fost îmbătat şi aruncat în groapă de viu. La fel a păţit şi Petrică Captalan, doar că pe el l-au bătut înainte. I-au aruncat în gropi şi peste ei au turnat beton.

Oamenii din sat sunt îngroziţi

“Satul groazei”, aşa este cunoscută, de câteva zile, localitatea Măgura, din comuna constănţeană Cerchezu, unde au fost descoperite două dintre cadavre. Cătunul, aflat la nici doi kilometri de graniţa cu Bulgaria, pare a fi uitat de lume.

Oamenilor din sat, puţini peste 50, le este teamă să vorbească. Aici l-am găsit pe Ilie Piciog, fratele lui Marin şi Petrică, stăpânii casei în curtea căreia au fost îngropate victimele. Omul, care jură că nu e implicat, a decis să se mute înapoi în adăpostul său de la fostul CAP.

“Fraţii mei au dat 4.000 de lei pe casă şi pe teren. Nu cred că au vreo vină, dar ştiu sigur că se temeau de criminali”, a spus bărbatul.

“Casa a fost cumpărată acum doi ani de un individ blond. Apoi l-am zărit pe acesta cu Marin şi cu Petrică Piciog, că i-a mutat acolo, i-a îmbrăcat şi i-a aranjat de nu-i mai recunoşteai. Ei s-au lăudat că i-a dus la hotel, le-a dat mâncare, femei. Săptămâna trecută a apărut iar o maşină albă la ei la poartă”, a spus Ilinca Bădan, o localnică. Ciudat e că mama fraţilor Piciog a murit anul trecut în condiţii suspecte. A fost găsită dezbrăcată pe un câmp. Anchetatorii cred că şi ea a fost victima mafioţilor.

«Am găsit bucăţi de om pline de viermi»

Dumitru Oană i-a ajutat pe poliţişti să dezgroape cadavrele. "Lângă casă, sub beton, am găsit bucăţi de om pline de viermi. În timpul ăsta, poliţiştii au mai găsit unul, sub WC", povesteşte omul.

A dat ţepe de milioane de dolari

Născut la 28 iunie 1962, în Bucureşti, Sergiu Băhăian intra în atenţia publicului larg în 1995, odată cu declanşarea scandalului la Sabina Product, firmă la care era acţionar majoritar.

Având ca obiect de activitate confecţiile, Sabina Product funcţiona pe structura unui joc piramidal. Băhăian atrăgea "investitori" cărora le promitea un profit lunar de 15-20 % din suma pe care aceştia o avansau către firmă. Peste 5.000 de persoane i-au fost victime, iar prejudiciul s-a ridicat la peste 10 milioane de dolari. A fugit din ţară, dar a fost prins în decembrie 1995, pe Aeroportul din Budapesta. A fost condamnat şi eliberat apoi condiţionat din penitenciar, în 1997. Imediat după eliberare, fostul patron de la "Sabina" a reuşit să escrocheze un cetăţean german, pe Nicolaus Hocker, cu peste 130.000 de mărci şi 4.000 de dolari.

Folosea cecuri fără acoperire

A urmat o nouă serie de ţepe, prin firma Gimatex SRL Dridu, din Ialomiţa. Folosind cecuri fără acoperire, a creat altor firme un prejudiciu de peste 500.000 de euro. Urmărit general, Băhăian a fost din nou prins, la sfârşitul anului 1998. A primit o nouă condamnare şi a fost eliberat din penitenciar în octombrie 2002. Numele lui a apărut într-un nou scandal de escrocherie, anul trecut, când mai multe firme de construcţii din Ilfov, în special din zona Chiajna, au reclamat că au fost ţepuite prin cecuri fără acoperire. În spatele acestei afaceri se dovedeşte a fi Sergiu Băhăian, care se prezenta drept Constantin Tudorache.

Sergiu Băhăian, un mafiot cu suflet de artist, se descrie: "Sunt simpatic, iubitor, pot dărui mult"

Îşi gândea loviturile în amănunt şi dacă cineva îi stătea în cale, dădea ordin să fie ucis. Țepuia pe bandă rulantă, cu sume uriaşe şi nu ezita să se descotorosească chiar de cei care-i fuseseră până de curând parteneri. Sergiu Băhăian, cel mai periculos mafiot al României din ultimii 20 de ani, avea însă şi o altă faţă. O altă viaţă. Cânta, citea.

Deşi se zvonea că era foarte bolnav de ciroză şi se afla sub tratament, Băhăian socializa pe internet, ieşea în cluburi, regiza piese de teatru. La un moment dat a fost chiar patronul unei echipe de fotbal.

Agăţa fete prin site-uri matrimoniale

În contrast cu viaţa şi cu activitatea lui reală, Sergiu Băhăian dispunea de o altă personalitate în lumea virtuală. Bărbatul de 47 de ani avea profilul postat pe mai multe site-uri de pe internet, inclusiv pe cele matrimoniale. Pe elmaz.ro, un site pentru cei ce-şi caută perechea, Băhăian s-a înscris chiar în luna decembrie a anului trecut, iar ultima oară a accesat site-ul pe 11 ianuarie, să verifice dacă a primit mesaje.

“Simpatic, destul de interesant, iubitor, sigur aş dărui mult celei care m-ar iubi”, aşa se autocaracteriza mafiotul… Băhăian era prezent şi pe platforma de socializare Facebook, unde avea peste 1.600 de prieteni, printre care persoane ce păreau a fi publice. Astfel, bărbatul era în legătură, pe internet, cu utilizatori ce-şi spuneau Honorius Prigoană, Anca Boagiu, Tania Budi, dar şi cu Anda Adam şi Mihai Trăistariu.

A regizat piese de teatru

“Melange a trois”. Acesta este numele piesei de teatru a cărei regie este semnată de nimeni altul decât… Sergiu Băhăian, care ar fi absolvit, se pare, Institutul de Teatru. Pregătirile pentru spectacol - format din trei povestiri scurte scrise de Ion Băieşu şi de Iosif Naghiu - au durat multe luni, timp în care Băhăian “a lucrat” pe scena Teatrului “The Ark” din Capitală alături de o trupă de tineri actori. Ultima piesă pusă în scenă de Băhăian, “De amorul artei”, ar fi trebuit să aibă premiera în noiembrie anul trecut, însă “regizorul” l-a anunţat pe Silviu Biriş, coordonatorul trupei de teatru, că spectacolul va fi anulat. Actorii nu au fost plătiţi.

«Un om de afaceri prietenos»

Stoica Uşurelu, 65 de ani, portarul blocului din Calea Plevnei, Bucureşti, unde a locuit până de curând mafiotul, şi-l aminteşte bine pe Băhăian. Doar i-a deschis uşa ani buni. “Era un om politicos, chiar prietenos aş spune. Zâmbea mereu, şi când venea, şi când pleca, mă saluta şi uneori schimbam câte o vorbă. Ştiam că e om de afaceri şi mi s-a părut întotdeauna foarte civilizat. În ultima vreme avea o iubită foarte tânără”, a mai spus portarul.

Patron la Gloria Buzău

Sergiu Băhăian a fost pentru câteva luni patron la divizionara secundă Gloria Buzău. Interlopul a venit la club vara trecută, prin intermediul omului de afaceri local Ionel Turturică, şi a preluat echipa printr-o firmă numită TK Invest, cu sediul în Mediaş. Băhăian era doar împuternicit al acestei societăţi, patron fiind mâna sa dreaptă, Edwar Marian Mărculescu. Băhăian a trecut doar de două ori pe la echipă, înainte de meciurile cu Dunărea Galaţi şi cu Delta Tulcea.

Iubea o moldoveancă

Băhăian a făcut o mare pasiune pentru o tânără din Repu-blica Moldova, Caty, femeie de care s-a despărţit însă de curând. Potrivit unor foşti vecini, Băhăian a fost foarte îndrăgostit şi a suferit mult când fata i-a dat papucii. Pe contul său de facebook, Băhăian a postat câteva fotografii în care apare alături de Caty.

Citeste mai mult despre Sergiu Bahaian

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

TOTTENHAM - LIVERPOOL // Secretul din spatele ascensiunii de la Tottenham! Pochettino a făcut primii pași ca antrenor la o echipă de fete

Mauricio Pochettino a pregătit un an, 2007-2008, formația feminină a lui Espanyol. „Am început o dată pe săptămână și am sfârșit ducându-mă zi de zi. M-am

Mii de oameni au participat la Noaptea muzeelor, la circuite muzeale, spectacole şi expoziţii inedite

Cea de a 15-a ediţie a Nopţii Muzeelor a avut loc sâmbătă, la nivel naţional, şi a propus publicului expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi

Avion cu 157 de oameni la bord, prăbuşit în Etiopia

Un zbor Ethiopian Airlines, către Nairobi, s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, cu 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului la bord, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene

EXCLUSIV CS U Craiova a pierdut unul dintre cei mai vechi oameni din club: „Despărțirea este grea, dar trebuia să se întâmple” + după Cârțu, o altă legendă se poate întoarce în club

CS U Craiova se desparte de unul dintre cei mai vechi oameni din club. Silviu Bogdan, care ocupa funcția de manager sportiv, va pleca de la gruparea olteană, decizia lui fiind una

Scandal între doi oameni din fotbalul românesc: „L-am sunat, a început să înjure, probabil e într-o stare mai delicată”

Dinu Gheorghe, oficialul echipei Dunărea Călărași, s-a certat cu Cornel Dinu, fost mare jucător al echipei Dinamo, și cei doi și-au aruncat vorbe grele.