Mihai Anghel, patronul Cerealcom Dolj, mizeaza pe afaceri de 120 milioane euro in acest an

12 noiembrie, 2008

Mihai Anghel, patronul Cerealcom Dolj, unul dintre primii cinci proprietari de terenuri agricole din Romania, estimeaza pentru 2008 o crestere de circa 20% a businessului propriu, de pana la 120 milioane de euro, pe fondul productiei bune de cereale din acest an, fiind reticent insa in avansarea de prognoze pentru 2009, in conditiile crizei financiare.

Vezi si:
“Majorarea vine din valorificarea superioara a productiei din 2007, pe de o parte, iar pe de alta parte, din cantitatile normale de produse obtinute in 2008, ca urmare a unui an agricol bun”, a declarat pentru Business Standard Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj.

El apreciaza ca anul viitor va fi foarte dificil, din cauza crizei financiare mondiale. In acelasi timp, nu trebuie uitat ca preturile produselor s-au micsorat, in conditiile unui an agricol bun.

“Ne straduim sa optimizam activitatea noastra. Consider ca anul viitor va fi foarte dificil si pentru agricultura, investitiile se vor reduce substantial, odata ce accesul la finantare este tot mai greu si mai scump”, spune Anghel.

Cerealcom Dolj administreaza 25.000 hectare de teren agricol, in judetele Dolj si Olt, detinand si o retea de silozuri. Cu o suprafata lucrata de 25.000 hectare de teren agricol, Mihai Anghel se numara printre primii agricultori din Romania, dupa Culita Tarata, care are in arenda 58.000 hectare de teren arabil in Insula Mare a Brailei, Ioan Niculae, patronul InterAgro, cu aproximativ 50.000 de hectare, si Adrian Porumboiu, cu circa 40.000 hectare de teren agricol.

Intre primii cinci jucatori se mai afla ºi Jihad El-Khali (Agro Chirnogi, din judetul Calarasi), care lucreaza 30.000 de hectare. Pe langa agricultura, Anghel se ocupa, incepand cu anul 2002, si de viticultura. Omul de afaceri a cumparat de la o fosta IAS domeniul viticol Segarcea, care include o suprafata de circa 277 hectare de vita-de-vie si ceea ce a mai ramas din vechea crama, ce apartinea Casei Regale, construita in perioada 1904-1906.

Valoarea totala a investitiilor in viticultura se ridica, pana in prezent, la circa 25 milioane de euro. “Am finalizat replantarea celor 277 hectare de vita-de-vie, precum si constructia cramei”, spune Anghel.

Compania este prezenta pe piata locala, insa in acelasi timp exista interes pentru vinuri si din partea unor firme din Germania, Anglia si SUA. Romania are o suprafata agricola de 14,7 milioane de hectare, dintre care doar zece milioane sunt ocupate cu terenuri arabile.

Principalii cinci producatori interni lucreaza, cumulat, peste 213.000 hectare de terenuri agricole.

Producþia internã de grau a fost in acest an de peste ºapte milioane de tone

Sursa: standard.ro

Trebuie sa mai citesti

Explicații HALUCINANTE de la o ROMÂNCĂ. De ce a luat peste 780 mii de EURO de la un ITALIAN

Timp de trei ani, Simona Mărgăian s-a prefăcut că este îndrăgostită de un italian pe nume Francesco și l-a făcut pe acesta să-i trimită aproximativ 780 de mii de euro.

Cum se distruge un chei de sute de mii de euro. Fostul director Dan Tivilichi folosește ca „paravan” un afacerist dubios pentru operațiunile din Portul Constanța

Timp de doi ani Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) SA, societate de interes național care administrează porturile Constanța, Mangalia și Midia, a fost

Taxa auto. Greii de la Bruxelles SOMEAZĂ STATUL ROMÂN. Milioane de şoferi sunt vizaţi. Breaking news social

După ce Comisia Europeană a somat România să plătească taxa auto ce care au considerat-o a fi ilegală, în următoarele două luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a afirmat că aceste

CONCORDIA CHIAJNA - FCSB // Revenire după 193 de zile! Fotbalistul pe care Mihai Teja îl are la dispoziție la meciul împotriva Chiajnei! Apare în lot după mult timp

Accidentat în meciul cu Hajduk Split, din Europa League, de pe 9 august 2018, Marko Momcilovici e, în sfârșit, refăcut și va putea juca din nou pentru FCSB! Au trecut 6 luni şi 9

Mii de șoferi așteaptă acest anunț! Guvernul a decis: Ce se întâmplă cu taxa auto

Rambursarea taxei auto pare o telenovelă fără sfârșit. După ce statul a încasat această taxă ani la rând, în mod ilegal, Comisia Europeană a somat România, în mai anul trecut, să