Online-ul, 20% din veniturile Diverta in 2010

29 octombrie, 2008

Divizia online va asigura in 2010 circa 20% din veniturile lantului de librarii Diverta, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu. Diverta, cu afaceri de peste 46 mil. euro in 2007, a lansat ieri divizia online, printr-un parteneriat cu IBM, valoarea investitiei fiind de peste 250.000 de euro. In urmatoarele luni, omul de afaceri intentioneaza sa realizeze un nou site pentru romanii din strainatate.

Vezi si:
 “Site-ul Diverta online, vegeteaza de vreo doi ani si ne-am gandit ca este momentul sa il punem pe picioare. Ne dorim ca, pana in 2010, acesta sa asigure 20% dintre veniturile Diverta “, a declarat Octavian Radu, presedintele RTC Holding.

Principalul produs vandut prin dol.ro il reprezinta cartea. “Am vorbit cu reprezentantii editurilor si incercam sa strangem o arhiva cat mai bogata online, astfel incat si cartile care nu mai sunt de data recenta sa poata fi gasite”, a mai spus Octavian Radu. Reteaua de magazine Diverta estimeaza pentru acest an un rulaj de peste 56 mil. euro, dupa ce, anul trecut, a realizat o cifra de afaceri de 46,5 mil. euro, inregistrand o crestere de 20% fata de anul 2006.

Omul de afaceri considera ca divizia online este un business de viitor, in ciuda crizei economice prin care trecem.

“Eu, ca intreprinzator, nu pot spera decat ca o sa mearga, altfel nu as mai fi fost tentat sa relansez site-ul”, a incheiat Octavian. In plus, acesta intentioneaza ca, in viitorul apropiat, sa lanseze un alt proiect online destinat romanilor din strainatate, tot pe principiul achizitionarii de carte. Reteaua de librarii numara, in prezent, aproximativ 75 de unitati. Diverta face parte din grupul RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail si distributie din Romania, alaturi de alte sapte divizii de business: Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansambluri de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica) si Sistec (dezvoltare software).

Sursa: standard.ro

Trebuie sa mai citesti

Părinții elevilor cer demisia ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. O petiție online a fost lansată în acest sens

O petiție online inițiată de grupul ”Părinții cer schimbare” solicită ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să-și dea demisia.

Părinții elevilor cer demisia ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. O petiție online a fost lansată în acest sens

O petiție online inițiată de grupul ”Părinții cer schimbare” solicită ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să-și dea demisia.

Scaunul lui Putin se clatină. Mișcările de stradă care îi dau de gândit: „Nu unei Cortine de Fier online!”

Mii de persoane au manifestat duminică în Moscova împotriva unui proiect de lege prin care se dorește crearea unui internet independent al Rusiei. Criticii consideră că această inițiativă

ATENȚIE! Un joc care vrea să „normalizeze” violul circulă în mediul online

Un joc video care ar încuraja jucătorii să abuzeze sexual și să ucidă femei ar fi fost urcat pe o platformă de jocuri extrem de populară. Acesta se numește „Rape Day (Ziua Violului)” și

Dezgustător! Clipul care a șocat internetul. Ce a găsit în mâncarea comandată online. Atenție, imagini șocante

O femeie din China a avut parte de surpriza vieții ei, după ce a comandat mâncare de la un restaurant din apropierea casei sale.