Preţul unui procuror: 4.000 de lei, un Audi şi o vacanţă

21 decembrie, 2009

Şeful Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, Kiss Alexandru, a fost arestat, sâmbătă seara, pentru 30 de zile. El a fost prins în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale An ti corupţie (DNA) primind mită pentru a face pierdute probe dintr-un dosar în care doi...

Vezi si: Şeful Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, Kiss Alexandru, a fost arestat, sâmbătă seara, pentru 30 de zile.

El a fost prins în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale An ti corupţie (DNA) primind mită pentru a face pierdute probe dintr-un dosar în care doi poliţişti au fost trimişi în judecată pentru permise auto date pe şpagă. Kiss a atacat decizia de arestare cu recurs, care urmează să fie judecat săptămâna a ceas ta de magistraţii Curţii Supreme.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Kiss Alexandru a primit, în biroul său de la Parchet, 2.000 de lei de la Szekely Karoly, inculpat în două dintre dosarele „Fabricii de permise” din Covasna.

În schimbul mitei, Kiss se obliga să scoată din dosar probe care-l incriminau pe Szekely. Potrivit anchetatorilor, pro - cu ro rul-şef ar fi pretins, de fapt, 4.000 de lei, în două tranşe, pentru a-i restitui lui Szekely 11 cuţite şi 11 săbii confiscate în martie, în timpul unei percheziţii la locuinţa acestuia. Szekely Karoly l-a dat însă pe procuror pe mâna DNA.

Negocieri întrerupte de procurorii DNA

Potrivit unor surse judiciare, după ce a încasat cei 2.000 de lei de la Szekely Karoly, procurorul Kiss ar fi început să negocieze cu Szekely încă o „soluţie favorabilă” şi într-un alt dosar.

În schimbul acesteia, procurorul a cerut un Audi şi o vacanţă în Grecia, moment în care „negocierile” au fost întrerupte de procurorii DNA.

Kiss Alexandru a instrumentat cele două dosare din cazul „Fabricii de permise” Covasna, în care şase dintre cele 19 persoane inculpate au fost trimise în judecată.

Szekely Karoly este judecat în ambele cauze pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi dare de mită. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată şi agenţii de poliţie Doru Andriesei şi Gheorghe Burlacu.

Kiss a fost numit şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna în iunie 2006 şi acum cinci luni a fost reînvestit în funcţie pentru încă trei ani.

Sursa: evz.ro