Productia industriala a crescut, in aprilie, cu 13,3 fata de aceeasi luna din 2007

07 iunie, 2008

Productia industriala a crescut, in aprilie, cu 13,3 fata de aceeasi luna din 2007, cel mai mare avans fiind marcat de industria bunurilor de uz curent, dar fata de luna martie a acestui an productia industriala a scazut cu 3,4, transmite, vineri, Institutul National de Statistica.

Vezi si:
In primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, productia industriala a crescut cu 7,3%. Productia realizata in luna aprilie, comparativ cu luna martie, a coborat cu 3,4%, din cauza saderilor inregistrate de toate cele trei sectoare industriale. Industria prelucratoare a scazut cu 2,8%, industria extractiva, cu 3,8% si energia electrica si termica, gaze si apa, cu 12,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata si industria energetica, 7,8%, industria bunurilor de capital si industria bunurilor intermediare, 3,7%. Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 0,1%.

Comparativ cu aprilie 2007, productia industriala a crescut cu 13,3%, crestere sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Productia din industria prelucratoare a urcat cu 14,1%, productia de energie electrica si termica, gaze si apa, cu 12,1%, iar cea din industria extractiva a crescut cu 5,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent, 20,6%, in industria bunurilor de capital, 14,4%, industria energetica, 1,9% si in industria bunurilor intermediare, 10,2%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 4,1%.

In primele patru luni din 2008, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, productia industriala a fost mai mare cu 7,3%, crestere sustinuta de energia electrica si termica, gaze si apa, care a avansat cu 9,8% si de industria prelucratoare, care a urcat cu 8%. Industria extractiva a scazut cu 1,7%.

Pe marile grupe industriale, au fost cresteri in industria bunurilor de capital, 15,7%, industria bunurilor de uz curent, 10,6%, industria bunurilor intermediare, 4,6% si industria energetica, 3%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 2,4%.

Romania a inregistrat, in martie, comparativ cu aceeasi luna din 2007, a treia crestere anuala a productiei industriale dintre statele membre UE, de 5,7%, dupa Irlanda, cu o crestere de 6,9% si Olanda, unde productia industriala a inregistrat un avans de 6,6%, potrivit Eurostat.

Sursa: standard.ro

Trebuie sa mai citesti

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Simona Halep explică secretul succesului de la Roland Garros: „Zgura de la Paris mi se potrivește” » De ce e un turneu special pentru ea + prima amintire din 2007

Simona Halep, locul 3 WTA, va juca în turul III de la Roland Garros contra Lesiei Tsurenko (27 WTA). Meciul va avea loc sâmbătă, organizatorii urmând să anunțe ora de start.

Miracol la Kremlin: Putin a criticat sondajele și popularitatea i-a crescut brusc

Încrederea publică în președintele Vladimir Putin s-a dublat la câteva ore după ce Kremlinul a cerut explicații despre cifrele unui sondaj.

METEO. Prognoza pentru perioada 11 martie - 8 aprilie. Meteorologii anunță cum va fi vremea

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarea lună, în perioada 11 martie - 8 aprilie 2019 în România. Ploile și temperaturile peste medie vor caracteriza următoarea perioadă.

IPOTEZĂ ISTORICĂ SENZAȚIONALĂ! Copilul lui ADOLF HITLER trăiește în Anglia? Povestea de iubire dintre liderul nazist și Valkyrie Freeman-Mitford, fata unor proprietari de mine de aur

Giles Milton, jurnalist și scriitor britanic, dezvăluie în volumul Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul. Din culisele istoriei”, volum tradus anul acesta și în România

Copilul lui Hitler trăiește în Anglia? Dezvăluirea face ocolul lumii! Poveste de iubire între liderul nazist și fata unor proprietari de mine de aur

Giles Milton, jurnalist și scriitor britanic, dezvăluie în volumul „Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul. Din culisele istoriei”, volum tradus anul acesta și în