Samsung a raportat o scădere cu 72% a profitului din primul trimestru

27 aprilie, 2009
Vezi si: Samsung Electronics, cel mai mare producător de cipuri de memorie, a afişat vineri o scădere cu 72%, la 619 miliarde woni (458,1 milioane dolari) a profitului net din primul trimestru, din cauza scăderii cererii şi preţurilor de pe piaţa de profil, relatează Reuters.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania înregistrase un profit de 2.190 miliarde woni. Analiştii chestionaţi de Reuters estimaseră un profit de 149 miliarde woni.

Profitul operaţional a atins 148 miliarde woni, faţă de 2.150 miliarde woni în primul trimestru din 2008, în timp ce anaşiştii estimaseră pierderi operaţionale de 152 miliarde woni. De asemenea, vânzările trimestriale au depăşit aşteptările, ajungând la 18.600 miliarde woni.

"Credem că este prea devreme să ne aşteptărm la o revenire a economiei mondiale şi a cererii pe termen apropiat", a declarat Robert Yi, şeful diviziei de relaţii cu investitorii. Acesta a adăugat că o revenire a pieţei de cipuri de memorie sau ecrane cu cristale lichide este puţin probabilă, dar Samsung speră ca va avea rezultate pozitive pe piaţa semiconductoarelor şi telefoanelor mobile.

Săptămâna trecută, Nokia a raportat o scădere cu 27% a vânzărilor trimestriale şi, pentru prima dată, pierderi înainte de taxe, în timp ce LG Electronics, rivalul naţional al Samsung, a anunţat marţi că vânzările pe piaţa telefoanelor mobile vor creşte cu peste 10% trimestrul acesta, faţă de primele trei luni ale anului.

Citeste mai mult despre Samsung