vidioclip lira

15 Mai 2018

„Sultanul” Erdogan preia frâiele economiei în Turcia. Lira turcească în cădere liberă

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că intenţionează să preia un control mai mare asupra economiei după alegerile prezidenţiale

08 Februarie 2018

Curs BNR: Leul, scăderi însemnate în raport cu dolarul și lira sterlină

Leul a crescut față de euro, dar a slăbit în raport cu dolarul, francul elvețian și lira sterlină, la cursul oficial al Băncii Naționale a României (BNR).

09 Ianuarie 2018

DEZASTRU în UK. Lira sterlină se prăbușește

Lira a urcat în acest an peste nivelul de 1,35 dolari pe unitate. Moneda britanică ar putea reveni însă în jurul nivelului de 1,2 dolari pe unitate, dacă summitul in martie va eşua, a apreciat

31 Octombrie 2017

Curs BNR: Leul coboară în raport cu euro, dolarul și lira sterlină

Leul a scăzut marți, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), față de euro, dolar și lira sterlină, dar a crescut în raport cu francul elvețian.

12 Octombrie 2017

Curs BNR: Euro și lira sterlină au crescut față de leu

Euro și lira sterlină au crescut joi în raport cu leul, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce dolarul și francul elvețian au scăzut.

12 Septembrie 2017

Curs BNR: Euro, dolarul și lira sterlină cresc față de leu

Euro, dolarul și lira sterlină au crescut marți, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce francul elvețian a scăzut.

05 Septembrie 2017

Curs BNR: Euro se îndreaptă către 4,6, lira a depășit 5 lei

Euro mai are de câștigat 0,41 de bani până la pragul de 4,6 lei, iar lira sterlină a revenit marți peste nivelul de 5 lei, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR).

04 Septembrie 2017

Curs BNR: Euro, lira și francul cresc, dolarul scade

Principalele valute au crescut luni, față de leu, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), cu excepția dolarului, care a scăzut ușor.

01 Septembrie 2017

Curs BNR: Euro şi lira sterlină urcă spre praguri limită

Euro se apropie de pragul de 4,6 lei, iar lira sterlină urcă spre 5 lei, la cotaţiile de referinţă ale Băncii Naţionale a României (BNR).

31 August 2017

Curs BNR: Euro în scădere, lira și dolarul în creștere

Euro a scăzut joi, în raport cu leul, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), iar dolarul și lira sterlină au crescut, continuând trendul din ziua precedentă.

30 August 2017

Curs BNR: Euro scade, lira sterlină și dolarul cresc

Schimbare de trend la cotațiile de referință ale Băncii Naționale a României (BNR): euro a scăzut miercuri față de leu, în timp ce dolarul și lira sterlină au crescut.

29 August 2017

Curs BNR: Lira sterlină și dolarul, la noi minime record

Lira sterlină și dolarul au continuat să scadă marți, față de leu, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR).

29 August 2017

Hardy (Saxo Bank): Lira sterlină și dolarul au scăzut și ar putea să mai scadă

Lira sterlină și dolarul se află pe o traiectorie descendentă, în timp ce euro crește. Se vor menține aceste trenduri în viitorul apropiat?

28 August 2017

Curs BNR: Euro se apropie de 4,6 lei, lira scade la un nou minim record

Euro s-a apreciat luni, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), îndreptându-se către pragul de 4,6 lei, în timp ce lira sterlină a atins un nou minim record.

28 August 2017

Dolarul și lira sterlină, la cotații mici. E momentul să cumpărăm?

Lira sterlină și dolarul se află în acest moment la valori scăzute în raport cu leul. Este momentul să cumpărăm, pentru a câștiga din speculații pe termen scurt sau mediu?

25 August 2017

Curs BNR: Nou record minim pentru lira sterlină

Lira sterlină a înregistrat vineri un nou record negativ, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), coborând sub nivelul de miercuri.

24 August 2017

Curs BNR: Lira sterlină se menține sub pragul de 5 lei

Lira sterlină și-a revenit joi, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR) și a crescut față de leu, după minimul record înregistrat în ziua precedentă.

23 August 2017

Curs BNR: Lira sterlină a scăzut sub 5 lei

Lira sterlină a coborât miercuri sub pragul de 5 lei, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), pentru prima dată după mai bine de patru ani.

22 August 2017

Curs BNR: Lira sterlină a atins un record minim și coboară către pragul de 5 lei

Lira sterlină a coborât marți, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), aproape de pragul de 5 lei, înregistrând un record minim istoric.

21 August 2017

Curs BNR: Euro, francul și lira scad, iar dolarul crește

Leul a crescut luni, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), față de euro, francul elvețian și lira sterlină, dar a scăzut în raport cu dolarul.

18 August 2017

Curs BNR: Euro și francul elvețian cresc, dolarul și lira sterlină scad

Leul s-a întărit vineri, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), față de dolar și lira sterlină, dar a slăbit în raport cu euro și francul elvețian.

12 August 2017

Morgan Stanley: Valoarea euro va creşte şi ar putea ajunge la paritate cu lira sterlină

Valoarea monedei euro va continua să crească, putând ajunge la 1,25 dolari americani şi la paritate cu lira sterlină la începutul anului 2018, potrivit estimărilor Băncii americane de

11 August 2017

Estimare: Euro va ajunge la paritate cu lira sterlină în 2018

Banca americană de investiţii Morgan Stanley şi-a majorat estimările privind evoluţia euro, previzionând că va atinge 1,25 dolari la începutul anului viitor şi va fi la paritate cu lira

11 August 2017

Estimare: Euro va ajunge la paritate cu lira sterlină în 2018

Banca americană de investiţii Morgan Stanley şi-a majorat estimările privind evoluţia euro, previzionând că va atinge 1,25 dolari la începutul anului viitor şi va fi la paritate cu lira

28 Iulie 2017

Curs BNR: Minime record pentru dolar, franc și lira sterlină

Leul s-a întărit vineri, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), față de trei valute, care au înregistrat minime record.

25 Iulie 2017

Curs BNR: Leul continuă să crească, dolarul și lira ating noi minime record

Dolarul și lira sterlină s-au depreciat și marți, față de leu, la cursul oficial al Băncii Naționale a României (BNR), până la noi minime record, cele mai mici cotații pe 2017.

24 Iulie 2017

Curs BNR: Dolarul și lira sterlină continuă să scadă la minime record

Dolarul și lira sterlină s-au depreciat și luni, față de leu, la Banca Națională a României (BNR), după ce în sesiunea anterioară atinseseră minime record.

21 Iulie 2017

Curs BNR: Dolarul și lira sterlină, la minime record pe 2017

Dolarul și lira sterlină au coborât vineri, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), la minime record în raport cu leul, cele mai scăzute nivele de anul acesta.

13 Iulie 2017

Curs BNR: Euro a scăzut față de leu, lira sterlină a crescut cu peste 4 bani

Euro a scăzut joi față de leu, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce dolarul, francul elvețian și lira sterlină au crescut.

12 Iulie 2017

Curs BNR: Dolarul a scăzut sub 4 lei, lira sterlină la un minim record

Euro și francul elvețian au crescut miercuri față de leu, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce dolarul și lira sterlină au scăzut.

28 Iunie 2017

Curs BNR: Dolarul și lira sterlină, la minime record

Principalele valute au scăzut comparativ cu leul a doua zi consecutiv, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), dolarul și lira înregistrând minime record.

26 Iunie 2017

Curs BNR: Euro și dolarul cresc, francul și lira scad

Euro și dolarul au crescut luni față de euro, în timp ce francul elvețian și lira sterlină s-au depreciat, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR).

14 Iunie 2017

Curs BNR: Euro, dolarul și lira cresc, francul scade

Euro, dolarul și lira sterlină au crescut miercuri, în raport cu leul, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce francul elvețian a scăzut.

12 Iunie 2017

Curs BNR: Incertitudinile privind Brexit-ul afectează lira sterlină

Incertitudinile privind Brexit-ul, generate de rezultatele alegerilor din Marea Britanie continuă să afecteze cotația lirei sterline în raport cu leul.

09 Iunie 2017

Curs BNR: 'Brexit-ul în pericol' prăbușește lira sterlină

Lira sterlină a scăzut vineri, la cotația de referință a Băncii Naționale a României, până la 5,1901 lei, cel mai mic nivel din ultimele patru luni.

07 Iunie 2017

Curs BNR: Euro și francul cresc, dolarul și lira scad

Euro și francul elvețian au crescut miercuri, în raport cu leul, la Banca Națională a României (BNR), în timp ce dolarul și lira sterlină au scăzut.

30 Mai 2017

Curs BNR: Euro și francul scad, dolarul și lira cresc

Euro și francul elvețian au scăzut marți, în raport cu leul, la cursul de referință a Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce dolarul și lira sterlină au crescut.

26 Mai 2017

Curs BNR: Euro, dolarul și francul au crescut, lira sterlină a scăzut

Euro, dolarul și francul elvețian au crescut vineri față de leu, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce lira sterlină a scăzut.

22 Mai 2017

Curs BNR: Euro, dolarul și lira sterlină au slăbit luni

Euro, dolarul și lira sterlină au scăzut luni față de leu, la cursul oficial al Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce francul elvețian a scăzut.

19 Mai 2017

Saxo Bank: Dacă May câștigă alegerile din Marea Britanie, va crește lira sterlină

Dacă primul ministru May are parte de un rezultat foarte favorabil al alegerilor din Marea Britanie, acest lucru ar putea avea ca efect o liră sterlină mai puternică, iar, pe termen scurt, asta va

10 Mai 2017

Curs BNR: Euro și francul scad, dolarul și lira cresc

Euro și francul elvețian au scăzut miercuri, față de leu, la cursul de referință al Băncii Naționale a României (BNR), în timp ce dolarul și lira sterlină au crescut.

30 Martie 2017

Curs BNR: Lira sterlină a crescut cu 1,48 bani după declanșarea Brexitului

Lira sterlină a crescut față de leu joi, a doua zi după anunțarea declanșării Brexitului, cu 1,48 de bani, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR).

29 Martie 2017

Lira sterlină s-a depreciat după ce Theresa May a semnat scrisoarea care declanşează Brexitul

Lira sterlină s-a depreciat miercuri în cursul tranzacţiilor derulate pe pieţele asiatice, pe măsură ce investitorii se pregătesc pentru doi ani de negocieri la finalul cărora Marea Britanie

29 Martie 2017

Curs BNR: Euro și dolarul cresc, lira sterlină și francul elvețian scad față de leu

Euro a crescut miercuri în raport cu moneda autohtonă, la cotația de referință a Băncii Naționale a României (BNR), dar fără să mai depășească pragul psihologic de 4,56 lei.

29 Martie 2017

Lira s-a apreciat în raport cu euro după activarea Brexitului

Lira sterlină s-a apreciat miercuri semnificativ în raport cu moneda europeană, după ce guvernul Marii Britanii a activat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ceea ce a dat startul

15 Februarie 2017

Dolarul şi lira sterlină au crescut puternic faţă de leu, până la niveluri record

Euro şi dolarul au crescut miercuri faţă de leu la cotaţia de referinţă a Băncii Naţionale, cele două valute continuând trendul ascendent din ziua precedentă.

13 Februarie 2017

Curs BNR: Lira sterlină creşte simţitor faţă de leu

Atât moneda europeană cât şi cea americană au înregistrat luni creşteri la cursul de referinţă al Băncii Naţionale a României.

24 Ianuarie 2017

Lira se depreciază după decizia Curţii Supreme privind Brexitul

Lira sterlină s-a depreciat marţi faţă de dolar şi euro, iar indicele principal FTSE-100 al Bursei de la Londra a crescut cu 0,4%, la 7.172,64 puncte, transmite Reuters.

18 Ianuarie 2017

Curs BNR: Lira sterlină continuă să se întărească

Cursul oficial leu-euro a scăzut miercuri cu 0,15%, până la cotația de 4,4980 lei pentru un euro, în timp ce cursul leu-dolar a coborât cu 0,30%, până la 4,2089.

17 Ianuarie 2017

Lira sterlină se îndreaptă spre cea mai bună zi de după 2008

Lira sterlină s-a apreciat semnificativ faţă de dolar, îndreptându-se spre cel mai semnificativ avans de la criza financiară globală, transmit Reuters şi Bloomberg.

09 Ianuarie 2017

Lira sterlină scade după ce Theresa May a vorbit despre un ''hard Brexit''

Lira sterlină s-a depreciat semnificativ luni, ajungând la cel mai scăzut nivel octombrie în raport cu dolarul, după ce premierul Theresa May a sugerat că Marea Britanie se îndreaptă spre un

03 Ianuarie 2017

Lira turcească, cel mai semnificativ declin din rândul tuturor valutelor globale importante

Lira turcească a înregistrat marţi cel mai semnificativ declin din rândul tuturor valutelor globale importante, depreciindu-se cu 1,6% la un nou nivel record, după ce inflaţia a accelerat peste

20 Decembrie 2016

Lira turcească se prăbuşeşte după asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara! Ultimele evoluţii

Lira turcească și rubla rusească au scăzut față de dolar, luni, după ce ambasadorul rus în Turcia a fost ucis într-un atac terorist comis în capitala Turciei, Ankara. Lira a scăzut cu

19 Octombrie 2016

Marea Britanie, încotro? Brexitul aruncă în abis lira sterlină

Dupa validarea referendumului pro-Brexit, Marea Britanie risca sa se transforme dintr-o economie robusta intr-una emergenta. Argumente? Moneda nationala este intr-un picaj liber iar viitorul tarii

17 Octombrie 2016

PROBLEME tot mai mari pentru LIRA STERLINĂ: Se întreaptă cu repeziciune SPRE NICĂIERI!

Lira sterlină s-a împiedicat din nou luni dimineața. Moneda britanică a scăzut față de dolar și euro în şedinţele de tranzacţionare de pe pieţele asiatice, după informaţiile potrivit

11 Octombrie 2016

Brexit: Lira sterlină se tranzacţionează similar unei monede dintr-o piaţă emergentă

Brexit: pieţele britanice ''dansează'' acum în ritmul pieţelor emergente, după ce deprecierea record a lirei sterline de luna aceasta a dus la creşterea randamentelor obligaţiunilor

07 Octombrie 2016

LIRA STERLINĂ SE PRĂBUŞEŞTE! Ultimele evoluţii

Lira sterlină s-a prăbuşit vineri în schimburile din Asia la cel mai mic nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul şi din ultimii 7 ani faţă de moneda euro, accentuând căderea

04 Octombrie 2016

LIRA STERLINĂ, la MINIMUL ultimilor 31 de ani faţă de dolar!

Lira sterlină s-a prăbuşit la miniomul ultimilor 31 de ani faţă de dolarul american. Lira a pierdut 0,5% în primele ore de tranzacţionare la Londra, ajungând la 1,2778 dolari. Moneda

16 Iulie 2016

LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA - Lira turceasca, în cădere liberă!

Lira turcească a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni în raport cu dolarul american, după ce premierul turc, Binali Yildirim, a anunţat că un grup din cadrul armatei

05 Iulie 2016

Lira a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1985

Lira sterlină s-a depreciat cu 1,3% în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi de efectele negative

05 Iulie 2016

Lira s-a prabusit la valoarea minima din ultimii 31 de ani

Lira sterlină s-a depreciat cu 1,3% în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi

01 Iulie 2016

Brexit: Lira scade! Dolarul şi yen-ul revin pe creştere. Aurul, a cincea săptămână de scumpire

Lira s-a apreciat vineri cu 0,1%, la 1,3325 dolari/liră, după ce a scăzut cu până la 0,9% în urma comentariilor guvernatorului Băncii Angliei legate de o potenţială scădere a ratei

28 Iunie 2016

Cum câştigăm bani după Brexit? "Se poate specula pe lira sterlină, dar...

Mai există plasamente avantajoase de capital, după ce Brexit-ul a provocat un cutremur pe burse şi în domeniul valutar? Unde ne mai putem investi banii?

27 Iunie 2016

Lira sterlină, grav lovită din nou!

Lira sterlină se prăbuşeşte din nou, pierzând teren după recuperarea din ultima parte a sesiunii de tranzacţionare de vineri.

27 Iunie 2016

Lira s-a depreciat iar faţă de leu. Exportatorii cer despăgubiri, invocând situaţie de FORŢĂ MAJORĂ

Lira a continuat deprecierea faţă de leu, BNR anunţând pentru astăzi un curs oficial de 5,4295 ron pentru moneda britanică, faţă de 5,9 lei/GBP cât era pe 21 iunie. „Deprecierea lirei

26 Iunie 2016

Dupa Brexit, Lira sterlina s-a depreciat cu 7, 5% în raport cu dolar

Lira sterlina s-a depreciat vineri cu peste 7,5 % în raport cu dolarul, ajungând aproape de valoarea minima atinsa în 1985, şi cu 6 % faţă de euro, în urma triumfului

25 Iunie 2016

Dupa Brexit, Lira sterlina s-a depreciat cu 7, 5% în raport cu dolar

Lira sterlina s-a depreciat vineri cu peste 7,5 % în raport cu dolarul, ajungând aproape de valoarea minima atinsa în 1985, şi cu 6 % faţă de euro, în urma triumfului

24 Iunie 2016

BREAKING NEWS: Lira sterlină s-a prăbuşit!

Temerile că rezultatul votului la referendumul istoric de joi din Marea Britanie va fi în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană au dus vineri dimineaţă la o depreciere semnificativă a

24 Iunie 2016

Referendum britanic: Lira sterlină IN PICAJ, panica pe pietele financiare

Teama că verdictul urnelor la referendumul istoric de joi din Marea Britanie va fi favorabil ieşirii ţării din Uniunea Europeană au condus la o depreciere semnificativă a lirei sterline, care a

23 Iunie 2016

Lira stelină şi euro, la cote ridicate înaintea votului din Marea Britanie. Ultimele evoluţii

Bursa japoneză a închis joi în creştere cu 1,07%, atenţia investitorilor fiind îndreptată spre referendumul din Marea Britanie. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 16.238,35

23 Iunie 2016

Lira sterlină, cel mai ridicat nivel din 2016 pe fondul estimărilor că Marea Britanie va rămâne în UE

Cursul de schimb lira sterlină-dolar american a atins joi cel mai ridicat nivel din acest an, după ce ultimele sondaje de opinie au indicat o victorie a taberei pentru rămânerea Marii Britanii în

19 Iunie 2016

BREXIT: Lira sterlină, bursa din Londra și piața muncii se pregătesc de impact

Perspectiva din ce în ce mai apropiată a unui vot pro-Brexit pune pe jar economia Regatului Unit. Primele semne se văd deja pe piața valutară sau în ringul bursier.

07 Iunie 2016

Lira sterlină, la minimul ultimelor trei săptămâni

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni, după ce sondajele arată că mai mulţi britanici sunt în favoarea părăsirii Uniunii Europene, ceea ce învie îngrijorările

10 Noiembrie 2015

Vodafone renunţă la lira sterlină şi îşi va raporta rezultatele în euro

Grupul britanic de telefonie mobilă Vodafone Group Plc a anunţat marţi că începând de anul viitor va raporta rezultatele financiare în euro, în condiţiile în care relaţia Marii Britanii cu

14 Septembrie 2015

Lira turcească, aruncată la un nou minim faţă de dolar

Moneda naţională a Turciei se tranzacţionează la un nivel de 3,065 lire pentru un dolar, un nou minim istoric.

18 August 2015

Lira turcească a atins marţi un minim istoric

Lira turcească a coborât marţi la cel mai redus nivel din istorie în raport cu dolarul, după ce Banca centrală a decis să lase dobânda de bază nemodificată pe fondul incertitudinii politice,

13 August 2015

Lira turcească se prăbuşeşte la un minim istoric

Moneda naţională a Turciei a fost aruncată către nivelul de 2,81 lire pentru un dolar de criza politică internă.

08 Iunie 2015

Lira turcească se prăbuşeşte!

Banca Centrală a Turciei a anunţat luni că va scădea dobânzile aplicate la depozitele în valută, în condiţiile în care lira a atins un nou minim istoric după anunţarea rezultatelor

27 Aprilie 2015

Dă peste cap lira sterlină! Cîți bani cere Mourinho de la Real Madrid pentru vedeta lui Chelsea

Real Madrid se gîndește la sezonul următor, iar unul dintre jucătorii doriți pentru a întări echipa madrilenă este Eden Hazard. Belgianul de 24 de ani a fost desemnat cel mai bun

27 Aprilie 2015

Dă peste cap lira sterlină! Cîți bani cere Mourinho de la Real Madrid pentru vedeta lui Chelsea

Real Madrid se gîndește la sezonul următor, iar unul dintre jucătorii doriți pentru a întări echipa madrilenă este Eden Hazard. Belgianul de 24 de ani a fost desemnat cel mai bun

28 Ianuarie 2015

SWIFT: În topul celor mai folosite monede din lume se menţin dolarul, euro şi lira sterlină

Ponderea yuanului în plăţile mondiale a crescut semnificativ în noiembrie, depăşind dolarul canadian şi dolarul australian, astfel că yuanul a devenit a cincea cea mai utilizată monedă din

13 Noiembrie 2014

Atenție la lira sterlină! Cotația monedei britanice faţă de dolar, la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni

Lira sterlină s-a depreciat joi la cel mai redus nivel faţă de dolarul american din ultimele 14 luni, investitorii anticipând că Banca Angliei va întârzia să crească dobânda de politică

19 Septembrie 2014

Lira sterlină, cel mai ridicat nivel faţă de euro din ultimii doi ani

Lira sterlină s-a apreciat vineri cu 0,43% faţă de euro, atingând un maxim al ultimilor doi ani în raport cu moneda utilizată de cele 18 state din zona euro, şi cu 0,8% faţă de dolar, cel mai

08 Septembrie 2014

Lira sterlină se depreciază din cauza temerilor privind independenţa Scoţiei

Lira sterlină s-a depreciat luni la minimul ultimelor zece luni faţă de dolar, din cauza incertitudinilor privind viitorul Scoţiei în Regatul Unit, transmite BBC.

14 Iulie 2014

Au cumpărat o casă cu O LIRĂ, iar acum o pot vinde cu o sumă de 70 DE ORI MAI MARE | GALERIE FOTO

Un cuplu britanic a fost printre norocoşii care au reuşit să cumpere o casă cu o liră sterlină, graţie unui program al consiliului oraşului. După ce a renovat-o, cuplul ar putea cum să o

18 Februarie 2014

Reader's Digest UK a fost vânduta pentru o lira

Candva una dintre cele mai populare reviste - Reader's Digest Marea Britanie - a fost vândut pentru o lira sterlina, anunta The Guardian.

12 Februarie 2014

Londra avertizează Scoţia că nu poate folosi lira dacă îşi declară independenţa

Scoţia nu va putea utiliza lira sterlină în uniune monetară cu Marea Britanie dacă va decide separarea de Regatul Unit, avertizează cele trei partide parlamentare principale de la Londra, scrie

28 Decembrie 2013

Lira turcească, în cădere liberă pe fondul crizei guvernamentale

Lira turcească a atins, vineri, un minim record, iar acţiunile turceşti au înregistrat şi ele scăderi considerabile, după ce premierul Recep Tayyip Erdogan a decis să înlocuiască aproape

21 Noiembrie 2012

Daca euro s-ar comporta ca o lira italiana, nu ca o marca germana

Economia europeană, apăsată de trei ani de criza datoriilor şi creşterea şomajului, s-ar descurca mai bine dacă euro ar fi o monedă mai slabă, asemănătoare mai mult lirei italiene

30 Decembrie 2008

Lira sterlina a atins un nou nivel-record al deprecierii in raport cu moneda unica europeana

Lira sterlina a atins un nou nivel-record al deprecierii in raport cu moneda unica europeana, fiind cotata pe pietele asiatice luni dimineata la 0,9659 euro, noteaza Reuters.

18 Decembrie 2008

Lira sterlina coboara la un minim record fata de euro

Lira sterlina a continuat sa se deprecieze fata de euro astazi, coborand la 93 de peni/euro in aceasta dupa-amiaza la Londra, informeaza Bloomberg.

16 Decembrie 2008

Euro urca la maximul istoric fata de lira sterlina

Moneda europeana s-a apreciat, luni, fata de dolar cu un procent, ajungand la maximul ultimelor opt saptamani, in timp ce in raport cu lira sterlina a atins recordul de 0,9022 unitati, ca urmare a

05 Decembrie 2008

Lira sterlina coboara la minime record fata de euro si dolar

Lira sterlina a coborat la noi minime fata de euro si dolarul american, dupa ce reducerea masiva a dobanzii de referinta in Suedia a alimentat speculatiile potrivit carora BCE si Banca Angliei vor

13 Noiembrie 2008

Lira sterlina a atins miercuri un nou record minim in raport cu euro

Lira sterlina a atins, miercuri, un record minim de 0,83 pence fata de euro si a coborat sub pragul de 1,5 dolari, cea mai redusa valoare din ultimii sase ani si jumatate, in urma asteptarilor ca

07 Noiembrie 2008

Decizie soc: Banca Angliei taie 1,5% din dobanda de referinta lira se depreciaza cu 1,1% fata de dolar

Banca Angliei a decis astazi reducerea dobanzii cu o cota surpriza de 1,5%, in conditiile in care autoritatile incearca sa restranga efectele cauzate de recesiune

27 Octombrie 2008

Homarul de criza, dejunul de o lira si benzina de lux

Pentru prima data de la introducerea sa, moneda unica europeana euro scade in ritm accelerat fata de dolar (intr-o singura luna s-a devalorizat fata de dolar cu 24,20%), scrie Reuters.

02 Septembrie 2008

Lira sterlina a atins luni minimul istoric in raport cu euro

Moneda britanica se depreciaza puternic pe piata valutara internationala pe fondul inrautatirii perspectivelor economice. Lira a pierdut 7% in raport cu dolarul in ultima luna si a atins luni

25 August 2008

Dolarul se apreciază faţă de lira sterlină pe fondul datelor economice slabe privind Marea Britanie

Dolarul s-a apreciat, luni, la cel mai înalt nivel al ultimilor doi ani în faţa lirei sterline pe fondul datelor care au arătat că economia Marii Britanii a stagnat în al doilea trimestru,

18 August 2008

Lira sterlina pierde teren in fata dolarului american

Lira sterlina s-a depreciat vineri pentru a 11-a zi consecutiv in favoarea dolarului, continuand cea mai lunga perioada de pierderi pe care a cunoscut-o moneda engleza in ultimii 37

04 August 2008

Lira turceasca a prins un val de crestere

Lira turceasca a inregistrat cea mai mare apreciere saptamanala in fata dolarului din ultimii doi ani, dupa ce Curtea Constitutionala a respins cererea de dizolvare a Partidului Justitie si